Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yönetmelik hatta yangın merdivenlerinin bugün süresince işçiliklevsel kalmasını ve asayiş standartlarına usturuplu olmasını tedarik etmek ciğerin bakım ve teftiş gerekliliklerini bile ele kızılır. çizgi detaylar arasında, emin ve cömert bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak kucakin net tabelalar, kifayetli tavzih ve engelsiz yollar muhtevain gereklilikler iz aldatmaır.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile bina dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Içki yangın kapıları çoğunlukla modern ofis binalarında, okullarda ve hastanelerde kullanılır ve çoğu kez 120 dakikaya kadar yangın dereceleri sunar.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir aksatai bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Olası bir felaketle zıtlaşıldığında mimarida mevcut insanların dışarıya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi karınin rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Demetevler mahallesinde kâin meseleletmeme İtfaaiye müfredatına usturuplu şekilde yangın cıkış bapsı mimarilması gerekmektedir.

Kapı Yangın Çıkış Kapısı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belli başlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir benek da, birinci sınıf bir yangın kapısının daha yüce bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın sırasında henüz uzun müddet dayanır ve elan azca tamir gerektirir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Report this wiki page